Українці їдять втричі менше свинини, ніж жителі ЄС

Споживання м’яса в Україні поступово скорочується. Дедалі частіше вітчизняні покупці надають перевагу курятині перед традиційною свининою. За даними аналітичного відділу Ради з питань експорту продовольства (UFEB), українці їдять свинини втричі менше, ніж європейці, повідомляє УНН.

З огляду на те, що поголів’я свиней продовжує скорочуватись, імпорт свинини досі в кілька разів перевищує обсяги експорту, утім, на думку експертів UFEB, це не є критичним для внутрішнього ринку. Найбільше свинини цього року Україна закуповувала у Польщі та Німеччини.

У середньому українці споживають близько 45 кілограмів м’яса на рік. Більш, ніж половина з загального обсягу споживання (24 кілограми) – це курятина. На другому місці – свинина, а на третьому – яловичина. Інші види м’яса відіграють незначну роль в раціоні жителів України.

1,2 млн тонн – саме стільки м’яса спожили українці в 2018 році. Курятина найбільш популярна, оскільки є найдешевшою. Традиційної свинини українці спожили у середньому 15 кілограмів за рік, а яловичини – 5,5 кілограма.

Джерело: https://meat-inform.com