У Китаї живих свиней будуть перевіряти на АЧС перед транспортуванням

Свиней, що перевозяться між китайськими провінціями, будуть перевіряти на АЧС та 4 інші небезпечні захворювання, повідомляє Міністерство сільського господарства Китаю.

Вірус африканської чуми свиней зараз присутній у кожній провінції країни і офіційні дані показують, що 26% стада свиней було утилізовано або забито внаслідок поширення захворювання. Аналітики очікують скорочення поголів’я в КНР до 70% (найгірший сценарій) та значного зростання попиту на свинину на китайському ринку.

Починаючи з 1 липня, Китай повинен був розпочати перевірку м’яса на бойнях на наявність вірусу АЧС. Тим не менш, вважається, що м’ясо багатьох заражених свиней потрапило на внутрішній ринок КНР. І хоча для людини цей вірус небезпеки не становить, потрапляння такої продукції у продаж призводить до подальшого поширення вірусу в країні.

Разом з тим, через кризу багато китайських виробників масово забивають свиней і згортають виробництво.

Вартість свинини в Китаї постійно зростає. Роздрібні ціни до кінця червня досягли 26,45 юанів за кілограм (3,42 євро), збільшившись на 33% у порівнянні з першим півріччям 2018 року.

Джерело: https://meat-inform.com