Підсумки: у 2016 році відбулося зростання експортного потенціалу України

Зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу України за 10 місяців 2016 року склав 15,3 млрд  дол. США або 25,5% всього зовнішньоторговельного обігу України. При цьому, експорт продукції аграрного сектору за вказаний період становив майже $12 млрд  або 41,1% від загального експорту України, імпорт –$ 3,3 млрд або 10,8% від загального імпорту України. 

За 10 місяців 2016 року відбулось збільшення експорту за такими позиціями: олії соняшникової або сафлорової – на 22,3% (на $525,8 млн); цукру – на в 2,4 рази (на $ 65,1 млн); овочів бобових – в 2,1 рази (на $56,6 млн); м’яса та субпродуктів домашньої птиці – на 24,1% (на $46,6 млн); томатів, консервованих без додання оцту – на 83,6% (на $14,1 млн); меду – на 13,4% (на $ 8 млн); плодів та горіхів сирих або варених – на 20,3% (на $ 7,3 млн); висівок, кормового борошна та інших відходів – на 14,7% (на $7,2 млн); яловичини свіжої чи охолодженої – на 34,3% (на $ 7,1 млн).

«За рахунок експорту агропродовольчої продукції забезпечується понад 40% всього експорту держави. Україна має великий експортний потенціал і ми й надалі будемо відкривати нові ринки збуту для наших виробників. Сьогодні право експорту на ринки ЄС мають вже 277 українських підприємств, що є доказом відповідності продукції міжнародним нормам та стандартам», - прокоментував Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий.

Прес-служба Мінагрополітики