Дослідження: м’ясо у вакуумній упаковці можна зберігати довше, ніж вважалось раніше

У Британії охолоджене м’ясо у вакуумній упаковці чи в пакуванні з модифікованим атмосферним середовищем можна зберігати не більше 10 днів. В Україні курку в такій упаковці зберігають 8 – 10 днів, свинину – 10 -14 днів. Утім, представники Британської асоціації м’ясопереробників (BMPA) і Асоціації тваринництва Австралії (MLA) нещодавно опублікували результати нового дослідження щодо безпеки харчових продуктів, що зберігаються в такому пакуванні. Виявилось, що реальний термін зберігання м’яса у вакуумній упаковці чи в пакуванні з модифікованим атмосферним середовищем може бути вдвічі довшим.

Цікаво, що необхідність утилізувати м’ясо після 10 днів зберігання не була підтверджена дослідженнями. “В науковій літературі не вдалося знайти жодних випадків дослідження ботулізму, пов’язаного зі свіжим охолодженим м’ясом у вакуумній упакоці чи в пакуванні з модифікованим атмосферним середовищем”, – розповідають у BMPA.

На даний момент,згідно з даними, зібраними BMPA, промисловість застосовує максимальний термін придатності охолодженої роздрібної упаковки при температурі від 3 ° C до 8 ° C до 23 днів для яловичини, 27 днів для баранини та 18 днів для свинини. Нове дослідження показало, що яловичина була придатна до 50-го дня, баранина – до 35-го дня, а свинина – до 25 дня.

Представники Британської асоціації м’ясопереробників сподіваються, що найближчим часом компетентні органи переглянуть рекомендації щодо зберігання м’яса. Подовження термінів зберігання дозволить виробникам скоротити витрати, а також зменшити кількість харчових відходів та шкоду для навколишнього середовища.

Джерело: https://meat-inform.com